Doodeman dakdekkersbedrijf Doodeman dakdekkersbedrijf

Duurzaam en milieubewust dakdekken

Milieubewust staat voor minimaal materiaalverbruik met een zo lang mogelijke levensduur. Volgens ons is dat een 1-laagse dakbedekking, losliggend, met een (bescherm) ballastlaag van grof dakgrind die minstens 40 jaar of langer meegaat. Bij vernieuwen van de dakbedekking: grind opschuiven, weer een losliggende laag aanbrengen, grind terugplaatsen en het kan weer 40 jaar mee. Bij slopen (van het dak) is het grind en de APP bedekking altijd recyclebaar. De isolatie (losliggend) kan hergebruikt worden of afgevoerd. Steenwolisolatie is recyclebaar. Het voordeel van deze manier van dakdekken is dat alles los van elkaar ligt en dus apart verwerkt (recyclet) kan worden.

Dakdekken met het oog op de toekomst

Bij vastleggende bedekking zitten de materialen aan elkaar verbonden en is het minder mogelijk om de materialen te verwerken of te recyclen.

Onze hemelwaterafvoeren, in eigen beheer gemaakt, (alle types) worden altijd uitgevoerd in lood (recyclebaar).

Bij een losliggende dakbedekking wordt alleen de naad gebrand. Dit geeft een besparing van 75% op de stookkosten. Tevens gaat dit de veroudering van het materiaal tegen (bij verhitting vindt veroudering plaats)